Планирањето на регионалниот развој во Југоисточниот плански регион претставува еден од основните чекори кон исполнувањето на мисијата на регионалниот центар за развој, а во исто време и започнување на процесот на регионалниот развој кој претставува процес на идентификување, поттикнување, управување и искористување на развојните потенцијали на Југоисточниот плански регион.

Повеќе за Центарот

Пуштен во употреба Домот на културата во село Ракитец во Конче

picture

 

 На 12 јули, 2016 година свечено беше пуштен во употреба Домот на културата во село Ракитец во општина Конче. Објектот беше реконструиран преку проектот ,,Реконструкција и адаптација на објекти наменети за културните домови во с. Стојаково - општина Богданци, с. Радово - општина Босилово и с. Ракитец – општина Конче", финансиран од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој преку Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2015 година, а го имплементира Центарот за развој на Југоисточниот плански регион.

Повеќе...

Второ авиотретирање против комарци

20384 939465632741420 1234168874966184085 nЦентарот за развој на ЈИПР во соработка со девет општини од регионот организира авио-третирање против комарци. Предвидени се две прскања на територија од по 4741 ха.

 

Повеќе...

Инфо сесија и обука на Фондот за иновации и технолошки развој

logoНа 28 јуни 2016 година во Струмица, Центарот за развој на Југоисточниот плански регион и Фондот за иновации и технолошки развој организираа инфо сесијата и обука за Третиот ЈАВЕН ПОВИК за доделување на средства преку Инструментот за поддршка „Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин-оф". За овој инструмент може да добијат средства микро, мали и средни претпријатија кои постојат не подолго од 6 години во моментот на аплицирање до Фондот.

Повеќе...

promotivno video

Biro za regionalen razvoj

 

Timeless брошура

timeless3a

Понуда 365

offer1a

Лифлет за Центарот

giz1a

Југоисточен регион

Native RTL SupportПланските региони се совпаѓаат со статистичките региони определени со номенклатурата на територијални единици за статистика НТЕС-3, со цел да се обезбеди статистичка основа за планирањето на развојот на планските региони.

Повеќе за Југоисточниот регион

Советот на регионот

Ultimate Browsers SupportСовет за развој на планскиот регион се формира за секој плански регион. Членови на советот за развој на планскиот регион се градоначалниците на единиците на локалната самоуправа што влегуваат во состав на планскиот регион.

Повеќе за советот на регионот

Општините во регионот

Docs and Support10 Општини се дел од Југоисточниот плански регион: Општина Богданци, Општина Босилово, Општина Валандово, Општина Василево, Општина Гевгелија, Општина Дојран, Општина Конче, Општина Ново Село, Oпштина Радовиш и Општина Струмица

Повеќе за општините на регионот

Go to top