Инфо сесија за јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи“ во Југоисточниот плански регион

DSC 0444На 01.02.2018 година во "Дом на АРМ" во Струмица се одржа инфо сесија за презентирање на проектот „Предизвик за млади истражувачи" кој го спроведуваат Фондот за иновации и технолошки развој и Министерството за образование и наука.

Проектот „Предизвик за млади истражувачи" беше претставен пред триесетина професори и наставници од средните и основните училишта од Југоисточниот регион.
Јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи" започна на 30 ноември и ќе трае до 15 февруари. Се однесува на DSC 0457проекти од природните и техничките науки, а активностите треба да соодветствуваат со наставните програми. Тимовите што ќе работат на истражувачките проекти може да бидат составени од 3 до 7 ученици и најмногу два наставника, а времетраењето на секој истражувачки проект не треба да надминува 6 месеци.
Наградниот фонд за јавниот повик изнесува 1.500.000 денари за награди во две категории: научно истражувачки проекти во основно и средно образование, а буџетот на поединечен проект може да биде до 300.000 денари.
Аплицирајте сега и искористете ја шансата да го презентирате вашето истражувње!

За подетални информации посетете ја веб страната на Фондот за иновации и технолошки развој.

Go to top